maandag 25 augustus 2014

Nokia Lumia 930 review

Nokia Lumia 930

De Nokia Lumia 930 is de meest high-end Windows Phone tot nu toe. De 930 heeft een scherp en helder scherm, krachtige hardware en een fantastische. Is dit één van de beste smartphones van 2014? Bekijk snel onze uitgebreide Nokia Lumia 930 review.

Nokia heeft de afgelopen jaren vooral succes gehad met goedkope smartphones. Terwijl toestellen als de Lumia 920 geen daverend succes waren, is de Lumia 520 één van de populairste smartphones wereldwijd. Dat kwam voornamelijk doordat Microsoft en Nokia nauwelijks konden concurren op high-end gebied. Android-smartphones bieden Full HD-schermen en quad-core smartphones, hardware die tot voor kort niet eens ondersteund werd door Windows Phone.

Het afgelopen jaar heeft Microsoft er hard aan gewerkt om de achterstand op Android weg te werken, en dat lijkt goed gelukt. In onze Nokia Lumia 630 review noemden we Windows Phone 8 al 'eindelijk volwassen, en met de Lumia 930 zet Microsoft de eerste echte high-end Windows Phone Nokia Lumia 930 neer die moeiteloos mee kan met de concurrentie. Het toestel is voorzien van een krachtige quad-core processor, een fors Full HD-scherm, en een imponerende camera. GSMinfo.nl probeerde de Lumia 930 een poosje uit, en dat beviel ontzettend goed.

Design

De Nokia Lumia 930 is één van de mooiste smartphones ooit. Microsoft mag Nokia's mobiele divisie dan wel overgenomen hebben, dit toestel voelt aan en lijkt op een echte Nokia zoals we die al jaren kennen. Kleurrijk, uniek, stevig, en prachtig afgewerkt. Dat merk je al aan de verschillende versies waarin de Lumia 930 wordt uitgebracht: je kunt hem niet alleen kopen in het zwart of wit, maar ook in fel oranje of groene kleuren.

Het toestel heeft een licht gebogen achterkant waardoor de Lumia 930 prettig in de hand ligt. De polycarbonaat achterkant voelt alsof hij wel tegen een stootje kan, en ook na een week het toestel wat ruwer gebruikt te hebben zijn er geen krasjes op te zien. De metalen rand loopt rondom, met boven en onder twee kleine transparante streepjes zodat de antenne een goed signaal heeft. De zijkant heeft geen scherpje rantjes, en snijdt dus niet in je hand als je het toestel met een hand vast houdt.

Aan de voorkant heeft Microsoft de rand rond het scherm zo klein mogelijk proberen te houden. De Lumia 930 heeft nog wel fysieke knoppen onder het scherm zitten, maar het overgrote deel van de voorkant wordt gevuld door het beeld. Aan de zijkanten van het scherm zitten lichte bollingen, en het scherm zelf voelt ook nog eens prettig glad aan. Dat draagt er aan bij dat je de Lumia 930 gemakkelijker met één hand kunt gebruiken: ook als je niet naar het scherm kijkt kun je op ongeveer op de tast bepalen waar je vinger zit.

Lees verder op GSM.info ...

1 opmerking: