maandag 25 augustus 2014

iPhone 6: wat kunnen we verwachten?

Op 9 september is het eindelijk zover. Na een lange periode van gissen en geruchten wordt de nieuwe iPhone 6 dan eindelijk voorgesteld. Wij zetten alle geruchten voor u nog eens op een rijtje.

Design

De iPhone 6 wordt weer een nieuw pareltje. De belangrijkste vernieuwing is natuurlijk de schermgrootte. Er wordt verwacht dat de iPhone 6 een 4,7 en 5,5 inch variant zal krijgen. De 5,5 inch iPhone zou echter kampen met verschillende productieproblemen waardoor de releasedatum later wordt verwacht.
Het gerucht deed ook de ronde dat de iPhone 6 een nieuw soort glas zou krijgen. Het zou uit saffier gemaakt zijn. Saffier is veel sterker dan het vorige gorillaglas en het zou een te vaak gebarsten scherm kunnen voorkomen. Welk model dit saffierglas zou krijgen is onduidelijk. Velen opteren voor het 5,5 inch model. Volgens MacRumors bestaat echter de kans dat beide modellen met saffierglas een hogere prijs zouden krijgen dan de normale modellen met gorillaglas.
iphone 6 liggend
iPhone 6 knoppen
Hoogstwaarschijnlijk krijgt de nieuwe iPhone een even dun design als de iPod touch. Eerder werden er al foto’s gelekt waarop zo’n dun design te zien is. De randen zijn meer afgebogen dan bij de iPhone 5 of 5s. Onderaan zien we dat er slechts één rij luidsprekers is voorzien.
De iPhone 6 zou mute – en volumeknoppen krijgen die veel weg hebben van de iPad. De aan/uit – knop zou zich bovendien niet meer bovenaan maar aan de rechterzijde bevinden. Dit zou het gebruik met één hand moeten vergemakkelijken.

Lees verder op Apple Nieuws Vlaanderen  .....

1 opmerking: