dinsdag 22 juli 2014

Open dag waterski - 3 augustus 2014


Aankondiging WSV Maurik:

 Ieder jaar organiseert WSV Maurik een Open Dag voor gehandicapten. In 2014 wordt de Open Dag voor ‘Handi’s’ gehouden op zondag 3 augustus. Deze Open Dag biedt je de kans om te proberen of waterskiën ook bij jou past, maar het geeft je ook de mogelijkheid mee te varen in een snelle motorboot.
Waterskiën met een beperking is heel goed mogelijk. Mis je een been of een arm, ja, zelfs als je twee benen mist of een dwarslaesie hebt, kun je waterskiën.
Er zijn ook waterskiërs die blind zijn, zij skiën op geluidseinen. Een verstandelijke beperking hoeft dus geen bezwaar te zijn om te waterskiën.


Op onze Open Dag kun je proberen of deze fantastische sport ook iets voor jou is!
Natuurlijk gaat het skiën niet van zelf. De een ‘staat’ meteen, de ander heeft er (veel) meer tijd voor nodig. Zie deze dag als een kennismaking, lukt het skiën niet, dan kom je later nog eens terug. Als je niet wilt waterskiën, maar het lijkt je wel leuk om op een band achter een boot lekker over het water te zwieren of in een snelle boot mee te varen, kom dan ook naar onze Open Dag, we laten het je graag ervaren.

Onze instructeurs hebben ruime ervaring met mensen met een lichamelijke beperking en kijken niet vreemd op wanneer je op krukken of in een rolstoel komt. Ons clubhuis en het terrein is rolstoel toegankelijk.
WSV Maurik heeft de beschikking over skiboten met een boom (spreek uit boem). Een boom is een stang aan de zijkant van de boot waaraan je de eerste beginselen kunt leren. De instructeur kan dan met je praten tijdens het waterskiën. Als je geleerd hebt aan de boom te waterskiën, dan kun je het aan de lijn achter de boot proberen. Dankzij de Johan Cruijff Foundation hebben wij een rolstoellift om vanaf ons terras op de steiger te komen.
 
Op de steiger staat een kraan speciaal bedoeld om gehandicapten in en uit het water of in en uit de boot te tillen. Onze instructeurs zijn vrijwilligers met veel ervaring en de vereniging beschikt over divers skimateriaal, waaronder een grote waterski met een stoeltje er op.
Kun je door je beperking niet of niet goed zwemmen? Geen probleem, iedereen krijgt bij activiteiten op het water verplicht een zwemvest aan. We gaan er wel van uit dat je zelfstandig (met drijfmiddel) in het water kunt blijven drijven. Uiteraard zijn er vrijwilligers aanwezig die je in het water helpen met het stabiliseren.
Ons terras, het strand en het clubhuis bieden toeschouwers een geweldige accommodatie waar de inwendige mens niets te kort hoeft te komen.

Deelnemers aan onze Open Dag dag vragen wij uitsluitend een vergoeding voor de brandstof. Dankzij een bijdrage van Fonds Gehandicaptensport kunnen wij de prijs laag houden, zo betaal je slechts € 7,50 per skibeurt van ca. 15 minuten. Onze instructeurs zijn vrijwilligers en het skimateriaal wordt door de vereniging gratis beschikbaar gesteld.
Consumpties in ons clubhuis kun je tegen ledentarief kopen.

Om ons goed te kunnen voorbereiden is het belangrijk dat je je voor deze dag van tevoren aanmeldt, zodat wij een juiste indeling voor het waterskiën, boot-, band- of banaanvaren kunnen maken.
De dag begint om 10:00 uur en we hopen ca. 17:00 uur de dag af te sluiten.
Kom vroeg en maak tussen de skibeurten door een praatje met de overige deelnemers, kijk naar elkaars vorderingen en leer van elkaar. Er is een clubhuis met kantine waar het e.e.a. aan consumpties te koop is. Deelnemers vinden het altijd erg gezellig om onder het genot van een drankje (en een hapje) op ons terras na te praten en te genieten.


Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten, bel of mail dan met:
Ton van der Giessen, 06-53145858 tonvandergiessen@planet.nl
We heten je graag welkom.

1 opmerking: