zondag 26 januari 2014

Galaxy S5 met 1 hand

Info van AndroidPlanet:

In een uitgelekt document afkomstig van een Koreaanse patentwebsite informatie uitgelekt over een nieuwe Samsung-interface die het gemakkelijker maakt om een groot toestel met één hand te bedienen. Mogelijk wordt de Galaxy S5 bediening dankzij deze nieuwe interface gemakkelijker, al is het natuurlijk allerminst zeker of en op welke termijn Samsung het patent daadwerkelijk gaat toepassen.

zaterdag 25 januari 2014

Condoom omdoen met 1 hand

Van de bedenkers:

"We hoeven je niet uit te leggen waarom je een condoom gebruikt. En dat je het liever zonder doet snappen we ook. Maar we willen je wel graag vertellen waarom wij denken dat je Wingman een keer moet proberen.

Wingman is ontstaan uit persoonlijke frustratie: het omdoen van een condoom is niet bepaald sexy, vaak gehannes op het verkeerde moment, en het gevoel tijdens de seks is altijd minder. En dan wordt er ook nog eens van je verwacht dat je in het heetst van strijd je hoofd koel houdt en nauwlettend allerlei instructies opvolgt.

Daarom ontwikkelden wij een compleet nieuw condoom dat doet wat het moet doen, maar dan zonder dat je er iets van merkt. Hoe je het condoom moet omdoen? Je pakt de Wingman bij zijn vleugels en rolt het condoom daarmee af tot de vleugels loslaten. Probeer het zelf of bekijk de video."




vrijdag 24 januari 2014

De dagelijkse praktijk

Ooit vertelde ik een vriend dat met het verlies van je gezondheid je ook in een soort (doorlopend) rouwproces terechtkomt. Hij lachte mij nog net niet uit ....
Wat zou ik hem graag onderstaande willen laten lezen. Maar -goh, hoe verrassend- ik heb geen contact meer met hem. Dus daarom voor alle andere gezonde mensen:

Verlies en gezondheid

Ziekten
Niet voor niets wensen veel mensen elkaar een goed en vooral gezond nieuw jaar. Wie met verlies van gezondheid te maken heeft, weet welke impact ziekte en onzekerheid hebben op je dagelijkse bestaan. Het eindeloze wachten, de wisselende toekomstperspectieven, de spanning en onrust, de onmacht en teleurstelling als de gevreesde uitslag werkelijkheid wordt.
Verlies van vertrouwen in je lichaam
Naast de ziekte zelf speelt ook het verlies van vertrouwen in je lijf een grote rol. Wat zo vertrouwd en betrouwbaar was, laat je nu in de steek. Normale activiteiten zijn onmogelijk of alleen met hulp te verrichten. En hoe zal dat morgen gaan? En volgende maand of volgend jaar als er al een volgend jaar zal zijn? Alleen wie leeft met constante pijn weet hoe zorgeloos het pijnvrije verleden was.
Afscheid nemen van hoe het was voordat...
Je zult afscheid moeten nemen van dat deel van je leven dat niet meer komt.
Voor velen roept het afscheid van je jeugd toen alles nog kon en hele wereld bereikbaar leek een bijna niet te verteren gevoel van heimwee en verlies op. Gemiste kansen, verkeerde keuzes en onbereikbaar gebleken dromen laten je zien waar je nu staat en wat er vooral niet is. Geen partner, geen seks, geen kinderen, geen bevredigend werk, geen eigen huis, weinig vrienden, maar wel veel teleurstelling. Leven met de pijn een glorieuze toekomst achter je te hebben, veelbelovend als blijvend stempel maar niets bereikt.

Bron: Centrum voor Verborgen Verlies

woensdag 15 januari 2014

Gedragscode Medische Hulpmiddelen van kracht

Sinds 1 januari 2014 moeten artsen, zorginstellingen en de hulpmiddelenindustrie zich houden aan de  Gedragscode Medische Hulpmiddelen (GMH). Wat betekent dit in de praktijk voor artsen en andere partijen? Hieronder antwoord op een aantal vragen.

Wat is het doel van de gedragscode
Het doel van de gedragscode is dat artsen en zorginstellingen beslissingen over medische hulpmiddelen nemen op zorginhoudelijke en integere gronden. Zodat patiënten erop kunnen vertrouwen dat de arts zich bij de keuze voor een bepaald medisch hulpmiddel, bijvoorbeeld een implantaat, laat leiden door betrouwbare informatie, zonder ongewenste financiële prikkels.

Voor wie geldt de gedragscode?
De gedragscode is ondertekend door de hulpmiddelenindustrie, NVZ, NFU en de KNMG met haar federatiepartners waaronder de Orde van Medisch Specialisten. Dat betekent dat leveranciers van medische hulpmiddelen, artsen en ziekenhuizen zich aan de gedragsregels moeten houden.

Hoe ziet de gedragscode eruit?
De gedragscode bestaat uit gedragsregels voor leveranciers van medische hulpmiddelen en de partijen die beslissingen nemen over de aanschaf of de toepassing van medische hulpmiddelen. De gedragscode heeft betrekking op uitingen over medische hulpmiddelen in de ruimste zin des woords. Daarnaast geeft de gedragscode normen voor verantwoorde interacties tussen leveranciers en zorgprofessionals.

Wat zijn de uitgangspunten van de gedragscode?
Voorkoming van ongewenste beïnvloeding
Interacties tussen artsen en leveranciers mogen geen elementen of prikkels bevatten die er toe kunnen leiden dat beslissingen worden genomen op andere dan zorginhoudelijke, rationele en/of integere gronden.

Gerechtvaardigde grondslag en redelijkheid
Interacties dienen een gerechtvaardigde grondslag te kennen; alle (op geld waardeerbare) voordelen behoren redelijk en evenredig te zijn.

Documentatie
Interacties dienen aantoonbaar en inzichtelijk te zijn door schriftelijke vastlegging.

Verantwoording/transparantie
Interacties dienen transparant te zijn. Voorafgaande moet schriftelijk melding aan of toestemming van het bestuur van de instelling c.q. de werkgever zijn gedaan respectievelijk verkregen.

Wat betekent dit nu in de praktijk?
In de gedragscode zijn regels en voorwaarden opgenomen over het ontvangen van bonussen en kortingen, geschenken, financiële bijdragen aan bijeenkomsten, dienstverlening en sponsoring. Hierover zijn onder meer de volgende bepalingen opgenomen:
  • Het ontvangen van bonussen en kortingen is slechts onder voorwaarden toegestaan.
  • Het incidenteel ontvangen van geschenken is onder voorwaarden toegestaan mits het een geschenk van geringe waarde is (? 50 euro), met een maximum van drie geschenken per arts per leverancier per jaar.
  • Onder voorwaarden is betrokkenheid van leveranciers bij bijeenkomsten voor artsen toegestaan. Financiële bijdragen aan een bijeenkomst zijn gemaximeerd (o.a. 500 euro per arts per bijeenkomst tot een maximum van 1500 euro per jaar, of de arts draagt tenminste 50% zelf bij aan de kosten).
  • Financiële bijdragen aan bijeenkomsten door de leveranciers moeten door de arts gemeld worden aan het bestuur van de instelling dan wel aan zijn werkgever.
  • Onder voorwaarden is het toegestaan  dat de leverancier de arts betaalt voor dienstverlening.
  • Afspraken over dienstverlening en sponsering worden in een overeenkomst opgenomen en de arts draagt ervoor zorg dat hij aantoonbaar voorafgaande toestemming heeft gekregen van het bestuur van de instelling dan wel van zijn werkgever.
Meer gedetailleerde informatie over de gedragsregels en een link naar een flyer over de gedragscode, vindt je op www.gmh.nu.

Bron:  MedicalFacts

dinsdag 14 januari 2014

3d-geprinte kunstarm helpt om weer te eten

Een 16-jarige jongen uit Soedan die zijn handen kwijtraakte, kan dankzij een 3d-geprinte arm weer eten.

In maart 2012 gooide het Soedanese leger een bom af boven het veld waar de 14-jarige Daniel Omar net bezig was om voor de koeien van zijn familie te zorgen. Daniel hoorde het geluid van de vallende bom en rende naar een boom. De boom beschermde wel zijn lichaam, maar niet zijn handen. Die raakte hij kwijt.

In het ziekenhuis werd Daniel geopereerd. Hij hield twee stompjes over die goed genazen. "Zonder handen kan ik niets", vertelde hij aan Time, dat een verhaal schreef over de Amerikaanse arts die hem had geopereerd. “Ik ga het mijn familie zo moeilijk maken.” Hij was liever dood geweest, vertelde hij.

Mick Ebeling, de baas en oprichter van Not Impossible Labs, las het artikel en besloot dat er wat moest gebeuren. Hij reisde af naar Soedan, gewapend met 3d-printers en plastic. Ebeling maakte een kunstarm voor Daniel. De prothese is lang niet zo geavanceerd als de protheses die we hier hebben, maar wel een stuk goedkoper (honderd dollar).

"Het gaat nooit om één persoon", aldus Ebeling. "Als we de plaatselijke bevolking kunnen leren om het zelf te doen, kan het project voortleven nadat wij zijn vertrokken." Dat is helaas geen overbodige luxe. Volgens Not Impossible Labs zijn er vijftigduizend mensen in Soedan bij wie ledematen geamputeerd zijn.

Bekijk onderstaande video waarin je kunt zien hoe Daniel voor het eerst in bijna twee jaar weer zelf kan eten.


donderdag 9 januari 2014

Kleinste en lichtste 4K-camcorder

Met de Sony 4K Handycam AX100E kan je comfortabel met één hand filmen. Klinkt knap, maar het prijskaartje is net zo indrukwekkend.

Sony’s nieuwste 4K-camcorder is een kleintje geworden. De Handycam AX100E is 66% lichter en 75% kleiner dan Sony’s vorige 4K-camcorder. Het hart is de lichtsterke 1 inch Exmor R CMOS-sensor. De camera maakt gebruik van een Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-objectief met 12x optische zoom. Om ook bij veel zonlicht iets te zien, heeft Sony een OLED zoeker voorzien.

Een primeur voor een 4K-camcorder is Dual Video Recording: tegelijk een hoogwaardige filmbestand en een handig deelbare MP4-bestand. Maak gebruik van de NFC-tag op de camera om snel filmpjes op je smartphone of tablet af te spelen. Film je in 720p, dan kan de AX100E tot 120 progressieve beelden per seconde filmen voor vloeiende slow-motion beelden.

Meer informatie kan je lezen op de website van ZDNet


Bron + afbeelding: ZDNet

woensdag 8 januari 2014

De waarde van 10 vingers wordt overschat

"De waarde van 10 vingers  wordt overal enorm overschat. Laat jezelf niet tot tien vingers beperken. Je kan zat met 5 vingers …. Geintje hoor…  Nee, wat ik voor mezelf bewezen heb is het feit dat ik geen beperking heb. Ik mis alleen een onderarm en dat was het…"

Aldus Rudy de Jonge.

Rudy heeft een artikel geschreven waarin ik mij voor 99% in kan vinden. Rudy is een hij en ik ben een zij, en ik kon juist mijn veters strikken voordat vele andere kinderen dat konden. Als die verschillen er niet waren geweest, had ik zijn verhaal bijna letterlijk zelf hebben kunnen vertellen.

Het artikel is verhelderend, vooral voor mensen zonder, maar ook voor mensen met een 'beperking'.
Lees het op zijn site Conquer Everything.


(About Rudy de Jonge
sporthistory :
• Football ,
• Thai Boxing
• Talent Group KNWU adapted cycling ( 1 year )
• Running
• AMP Dutch soccer ( goalie) 10 caps
Current : Obstacle runner Dutch Mud Men

My name is Rudy de Jonge . Obstacle runner. I am someone who constantly seeks out its limits.  With sports I’ve proved myself, that I am the only one that can limit myself.
One in ten people in the Netherlands have a disability due to an accident or birth. My purpose is to encourage this people. I hope to inspire them to never give up and keep trying . So far i’ve done or tried everything, which I even thought … ” Can I do that with one hand ? ” . Sometimes it’s hard, but I keep on trying.
Don’t let the obstacles that you encounter rule your life, just keep trying until you drop . If you work hard enough , you are able to very much.
Obstacle Runs is more than a race . For me and my “disability” i’t's the ultimate obstacle.  This challenge is now held in over 15 international cities . Endurance, strength , agility and endurance are very important.
Succes is not final… Failure is not fatal. It is the courage to continue that counts.
amprunner.wordpress.com)

dinsdag 7 januari 2014