donderdag 17 oktober 2013

Delft Cylinder Hand

Klinkt als de ideale hand voor mij (want: maar 152 gram!).

TEDxAmsterdam is in november toe aan zijn vijfde editie. Naast het hoofdprogramma met sprekers, gaat TEDxAmsterdam ook op zoek naar de beste ideeën die mensen inspireren, de vier P’s (people, planet, profit en purpose) als startpositie nemen, impact hebben op levens van mensen of op de planeet en een link hebben met Nederland
.
Afgelopen vrijdag werden in een laatste ronde voor de finale dertig ideeën gepitcht. Bright was erbij en maakte een top 5 met de meest vernieuwende ideeën van de TEDxAmsterdam Award.

Delft Cylinder Hand
Mensen die een hand verliezen, dragen nauwelijks bestuurbare protheses. Volgens Gerwin Smit van de TU Delft zijn ze te zwaar, te warm, niet nauwkeurig genoeg. Kortom: onhandig. En dat is niet de bedoeling. Smit promoveerde aan de TU met zijn Delft Cylinder Hand. Een alternatief voor handprotheses dat betrouwbaar is, minder kracht kost om te gebruiken en slechts 152 gram weegt. Het verschil met andere protheses is dat de hand geen zware motortjes gebruikt, maar hydraulisch aangestuurd wordt met miniatuur cilinders. De bediening gaat door subtiele bewegingen met schouder en bovenarm. De Cylinder Hand ziet eruit als een echte hand, met scharnierende vingers.


Bron: Bright.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten