dinsdag 22 januari 2013

Probeer een been- of armprothese

Verplicht voor iedereen!

"Ervaar hoe het is te leven met een beperking: probeer een been- of armprothese op de Open Dag op 9 maart 2013 van 11.00 tot 16.00 uur."

Te lezen op de website van UMCG:


Kom, kijk, doe en ervaar

U kunt op de open dag zelf ervaren hoe het is om met een beperking te leven. Doe een handbikeclinic onder leiding van de paralympisch handbiker Jetze Plat, loop met een beenprothese, schenk een glas water in met een handprothese, strik een veter met één hand. Klim tot grote hoogte op de klimmuur en maak kennis met e-Health.

Dans en muziek

De jonge dansers van de dansschool Lucia Marthas geven een prachtige voorstelling die de overeenkomst tussen dans en revalidatie verbeeldt: trainen, trainen, trainen en zo alles uit je lichaam halen wat er in zit. Een rolstoeldansleraar geeft een opzienbarende demonstratie en de schoolband van de Mytylschool geeft een speciaal concert.

Films en tentoonstelling

In de filmzaal draaien continue films. Twee daarvan zijn vers van de pers: een film van Beno Hoffman over de historie van tbc en een film waarin zes ex-revalidatiepatiënten vertellen hoe zij na een intensieve revalidatie de draad van hun leven weer hebben opgepakt. In de tentoonstelling ziet u historische attributen en foto’s.

In gesprek
U heeft ruimschoots de gelegenheid in gesprek te gaan met medewerkers en u te laten voorlichten over de verschillende vormen van vaak zeer succesvolle revalidatietrajecten voor chronische ziekten als diabetes, long- of hartproblemen, reuma, Parkinson, pijn of kanker. Of stel uw vragen over mogelijkheden van revalidatie bij de zichtbare of onzichtbare gevolgen van een hersenbloeding of herseninfarct. Ook over de resultaten van revalidatie na een amputatie, dwarslaesie, handletsel  en andere aandoeningen kunnen medewerkers u alles vertellen. Er is ook ruimschoots foldermateriaal dat u mee kunt nemen.

U bent van harte welkom!

Locatie Beatrixoord is aan de Dilgtweg 5 in Haren!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten