
Deadstorm Pirates, deze gameplay is ideaal voor mensen met één arm. Het spel is namelijk te spelen met één Move controller of met één G-Con. Ofzoiets ..... mij zegt het niets, maar een gamer waarschijnlijk wel. ;-)
Meer info op forum.i3D.net
Tijdens deze dagen waren er voor deelnemers mogelijkheden om te training en kon men internationaal geclassificeerd worden.
De wedstrijden in Landgraaf hebben een tweeledig doel. Beginnende aangepast skiërs uit Nederland kunnen ervaring opdoen in een internationale wedstrijd. En Nederland kan, zij het op kleine schaal, kennismaken met skiën voor mensen die een arm of been missen, visueel gehandicapt zijn of spierafwijkingen hebben.
Minister Piet Hein Donner
De overheid verwacht dat het aantal arbeidsbeperkte werknemers met een Wajong-uitkering de komende jaren zal verdubbelen. Terwijl de politiek vreest voor 'nieuwe WAO-achtige taferelen' blijken de meesten te staan trappelen om te gaan werken. Sterker nog, sinds kort zijn zij dit ook wettelijk verplicht. Voor veel werkgevers is een werknemer met een verstandelijke, lichamelijke of psychiatrische beperking echter geen optie, althans dat denken zij. De website Samenwerken.TV wil dat vooroordeel d.m.v. video's van praktijkvoorbeelden veranderen. De makers zijn nu landelijk op zoek naar voorbeelden. Zie: Samenwerken.tv
Filmechtpaar Mascha en Manfred Poppenk zag tijdens de productie van hun alom geprezen documentaire drieluik 'een klasse apart' (gefilmd op een school voor zeer moeilijke lerende kinderen in Amsterdam Noord), dat veel werkzoekenden met een arbeidsbeperking graag willen werken, maar tegen een muur aanlopen. De filmmakers stelden vast dat de beeldvorming aangaande deze groep het grootste struikelblok vormt. De overheid probeert met allerlei financiële tegemoetkomingen de werkgever over de streep te trekken, maar wat de boer niet kent... Gelukkig zegt één beeld meer dan duizend woorden: Samenwerken.TV werd geboren.
Samenwerken.TV is een vrij toegankelijke website waar praktijkvoorbeelden in de vorm van video's te bekijken zijn. Zowel werkgevers, werknemers als begeleiders verhalen over de weg die zij bewandeld hebben om te komen tot een succesvolle samenwerking. Successen, maar ook problemen worden belicht. Een zo eerlijk mogelijk beeld wordt geschetst om zo de beeldvorming te corrigeren naar de realiteit.
De praktijkvoorbeelden spreken voor zich. Stuk voor stuk mensen die graag willen werken, maar die door vooroordelen een extra beperking erbij hebben gekregen: het overtuigen van hun omgeving van hun kunnen.
Samenwerken.TV is op zoek naar meer praktijkvoorbeelden. Om zo verder uit te groeien tot een volwaardige video-databank waarin werknemers met een arbeidsbeperking, werkgevers en begeleiders inzicht krijgen in de diverse arbeidsmogelijkheden. Iedereen die hieraan wil bijdragen kan zich aanmelden via de website.
(Website werkt het best in Internet Explorer.)
Bron: Leefwijzer
Foto: Samenwerken.tv
Handchirurgie en revalidatie
Het Erasmus MC zet zich in voor het doen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van congenitale handaandoeningen, met als doel de behandeling van deze aandoeningen verder te verbeteren. Binnen het handenonderzoek werken we samen met de afdelingen Plastische en Reconstructieve Chirurgie, Revalidatie Geneeskunde en Klinische Genetica. De onderzoekers zijn onder andere handchirurgen, revalidatieartsen, handtherapeuten, bewegingswetenschappers, genetici en technici.
De ervaring binnen het handenteam met kinderen met aangeboren afwijkingen is groot, maar onderzoek op dit onderwerp is nog maar beperkt gedaan. De onderzoeken waar we op dit moment mee bezig zijn, richten zich onder andere op het ontwikkelen en evalueren van behandelingen, het ontwikkelen en testen van meetinstrumenten en het functioneren van een aantal specifieke groepen.
Omdat er nog maar weinig onderzoek naar congenitale handaandoeningen is gedaan en omdat het aantal patiënten met een aangeboren afwijking aan de arm of hand relatief klein is, kun je gevraagd worden om mee te doen aan een onderzoek. Zelf heb je er in de meeste gevallen niet direct iets aan, maar je helpt ons enorm om de behandelingen te ontwikkelen en beoordelen. De resultaten kunnen we toepassen om de behandeling van jou en mensen met dezelfde aandoening verder te verbeteren.
Meer weten?
Als je meer wilt weten over de lopende onderzoeken of je bent geïnteresseerd om mee te doen kijk dan op http://erasmusmcweb-www/revalidatie/research/hand/. Ook kun je contact opnemen met Dr. R.W. Selles. Hij is de onderzoekscoördinator van het handenonderzoek. Zijn emailadres is r.selles@erasmusmc.nl en zijn telefoonnummer is (010) 703 25 43 begin_of_the_skype_highlighting (010) 703 25 43 end_of_the_skype_highlighting.
De workshop
Het belangrijkste stukje van de prothese dat tevens de meeste vakkennis vraagt is de prothesekoker. Alle hightech componenten ten spijt, de prothese voldoet enkel wanneer de koker past!
Tijdens deze workshop krijgt je een diepgaand inzicht in verschillende kokervormen en hun toepassing. Daarnaast de werking en toepassingsprincipes van materialen en liners in prothesekokers.
2 december (VOL)
7 december
Otto Bock Benelux B.V. te Son en Breugel
Bron en meer info: Otto Bock
Beschikbaar in 1 maat voor zowel links als rechts.
Voor kinderen heeft Otto Bock een reeks nieuwe componenten ontwikkeld en het bestaande systeem aangepast. De componenten zijn allemaal veel kleiner geworden. Dit maakt inbouwen gemakkelijker.
Een heel nieuwe batterijtechnologie, MyoEnergy Integral met hogere capaciteit en een sneller oplaadproces verhoogt de betrouwbaarheid van het systeem.
Met de MyolinoLink, de Bluetooth adapter die wordt aangesloten op de myoEnergy batterij laadplug, kunnen programma’s van het 7 in 1 Controller eenvoudig worden afgesteld volgens de behoefte van de gebruiker met behulp van het Myolino Soft programma. Het programma is binnenkort beschikbaar.
De MyolinoWrist zorgt voor extra vrijheidsgraden in de bewegingsmogelijkheden bij een armprothese voor kinderen. Deze voorkomt onnatuurlijke compensatoire bewegingen.
Otto Bock Nieuwsbrief november 2010
Voor je begin te sparen om zo'n lichaam naast uw boekenkast te kunnen zetten: 'We verkopen geen menselijke lichamen aan privépersonen, om ethische redenen', aldus projectleider Stephan Rathgeb. 'Maar een geplastineerd dier kan wel. We zijn op dit moment met giraffen, ezels en zelfs een kangoeroe bezig.'
Bronnen: RTL Nieuws, Het Nieuwsblad, Body Worlds