dinsdag 1 januari 2019

Halo gaat samenwerking aan voor Master Chief-armprothesen

En weer lijkt Microsoft zich in te zetten voor gamers met fysieke beperkingen. Na de komst van alom geprezen Xbox Adaptive Controller, werken 343 Industries en het Halo-vaandel nu ook verder mee aan het normaliseren en inspireren van gehandicapte kinderen. In samenwerking met prothesebedrijf Limbitless Solutions, kunnen kinderen die armprotheses nodig hebben, zich binnenkort ook aanmelden voor een heuse Master Chief-rm.

Het heugelijke nieuws werd vrijuit gedeeld middels 343 Industries’ blogpost. Daar vertellen de makers achter de Halo-franchise over hoe Limbitless de studio benaderde voor Halo-gethematiseerde prothesen, die het bedrijf wilde 3D-printen. En zo geschiedde; Master Chiefs Mk. VI-arm is vanaf 2019 in allerlei kleuren en maten uit te draaien bij de Amerikaanse fabrikant.

Limbitless is zelf volledig non-profit, en wist in het verleden al meerdere “bionische kinderen” aan prothesen in hun smaken aan te leveren. Daaronder vallen kleurrijke eigen creaties, League of Legends-versieringen en eerder ook al een volledig Iron Man-gethematiseerde arm, inclusief lichteffecten en al.

Een mooi gebaar van beide partijen in de samenwerking, waar komend jaar hopelijk veel kinderen mee geholpen kunnen worden.

Wil je meer door games geïnspireerde prothesen in actie zien? Goed nieuws dan; twee jaar terug kreeg de volwassen James Young een volledig handgemaakte Metal Gear-armprothese voor zijn verloren linkerarm. Destijds deed de BBC uitgebreid verslag van het ontwikkel- en verwerkingsproces rondom “The Phantom Limb”…
(zie volgend bericht)

Bron: Gamersnet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten