woensdag 13 november 2013

NSGK lanceert nieuw lespakket

Hoe volg je rekenles als je de leraar niet kunt horen? Hoe vind je je plek in de klas als je blind bent? En kun je buiten spelen met maar één arm? Op 14 november konden de leerlingen van de Franciscusschool in Ede ervaren hoe het is om een handicap te hebben. Als eerste basisschool in Nederland gingen zij aan de slag met het nieuwe lespakket van NSGK, dat kinderen leert over het leven met een beperking. Famous Friend van NSGK Tako Rietveld kwam het lespakket presenteren in de klas.

Het lespakket is bestemd voor de groepen zeven en acht. Spelenderwijs leren zij wat een handicap is, welke handicaps er zijn, en vooral dat kinderen met een handicap in de eerste plaats gewoon kinderen zijn. De kern van het lespakket is de lesmodule ‘Anders zijn maakt geen verschil’, met daarin kant-en-klare lessen en oefeningen voor de docent. Daarnaast is er een leskist met materialen waarmee leerlingen zelf kunnen ervaren hoe het is om een handicap te hebben, zoals een blinddoek, blindenstok en brailleteksten. Het derde onderdeel is de website handicapindeles.nl. Daarop staat uitgebreide informatie over handicaps en extra oefeningen voor in de les. Verder bevat de site een overzicht van gastsprekers met een handicap, die daarover iets kunnen vertellen in de klas. Tot slot zijn via de website de lesmodule en de leskist gratis te bestellen.

Jeugdjournaal-verslaggever Tako Rietveld presenteerde het lespakket namens NSGK op de Franciscusschool. Tako mist zelf een onderarm en weet dus uit eigen ervaring hoe het is om te leven met een beperking.

Bron NSGK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten