dinsdag 15 oktober 2013

Bellen met 1 hand - Galaxy Round

’s Werelds eerste smartphone met een gebogen, flexibel scherm is een feit. Telefoonfabrikant Samsung heeft de primeur: de buigzame Samsung Galaxy Round moet zich vormen naar de contouren van het gezicht van de gebruiker en het gemakkelijker maken om de telefoon met één hand te gebruiken.

De Galaxy Round, een smartphone die naast een buigzaam scherm over een aantal andere indrukwekkende stukjes techniek beschikt. Het toestel lijkt qua uiterlijk erg op de Galaxy S3 en S4, maar heeft een lichte buiging in het midden van het toestel. De telefoon is niet volledig flexibel en kan ook niet helemaal dubbelgevouwen worden, maar volgens Samsung helpt het golvende design wel om het toestel gemakkelijker te bedienen.

Samsung noemt het Roll Effect als één van de grote voordelen van het buigzame scherm. Hierdoor kunnen gebruikers de datum, tijd, gemiste oproepen en batterijniveau zelfs zien als het toestel uitstaat. Een andere nieuwe techniek is het zogenaamde Gravity Effect, dat interactie met het de telefoon mogelijk maakt door het apparaat te kantelen. “Als het scherm van de Galaxy Round uitstaat terwijl er muziek wordt afgespeeld, kan de gebruiker wisselen tussen nummers door kort op de linker- of rechterzijde van het scherm te tikken”, aldus Samsung in een persbericht. “Door het apparaat te kantelen, kan ook gemakkelijk door een galerij met foto’s en video’s gebladerd worden.”

Samsung’s nieuwste toestel beschikt over een 5.7-inch 1080p HD Super AMOLED beeldscherm. De Galaxy Round is 7.9 millimeter dik, weegt 154 gram en heeft een batterij van 2800mAh. De smartphone draait op Android 4.3, heeft 3GB RAM-geheugen, een processor van 2.3GHz en een 13-megapixel camera. De Samsung Galaxy Round is voorlopig alleen in Zuid-Korea beschikbaar.

Bron: PCMweb

1 opmerking: