vrijdag 13 september 2013

Mercedes-Benz rijden met 1 hand

Als een van de weinig merken produceert Mercedes-Benz verschillende modellen met in huis ontwikkelde modificaties voor iedereen met een fysieke handicap. Het Mobility-programma van het merk omvat in totaal zestien verschillende aanpassingen, afgestemd op specifieke handicaps.

De aanpassingen zijn zo uitgevoerd dat mensen met een fysieke beperking in vele gevallen zonder hulp op elke gewenste bestemming kunnen komen. Naast de redelijk bekende stuurwieldraaiknop en handgas/-rem aanpassing is er ook een module op het stuur beschikbaar, waarmee richtingaanwijzer, claxon en verlichting met één hand te bedienen zijn.

Het is ook mogelijk cruise control en verlichting aan de rechterzijde van het stuur te gaan bedienen. Verder heeft Mercedes-Benz ook pedaalafdekking, pedaalverhoging, een verplaatsbaar gaspedaal en een in- en uitstapsysteem met draaistoel in het Mobility programma opgenomen. Het is zelfs mogelijk om op maat gemaakte stoelen te bestellen.

Alle aanpassingen van Mercedes-Benz Mobility zijn in eigen huis ontwikkeld. Ze worden door de technici van het gespecialiseerde Car Modification Center in het Duitse Sindelfingen gemonteerd. De aanpassingen worden zodanig ingebouwd dat ook andere personen probleemloos gebruik kunnen maken van de auto. Bovendien zijn alle componenten zo ontworpen dat bestaande veiligheidssystemen zoals de airbags optimaal blijven functioneren.

Bron + afbeelding: AutoVandaag

1 opmerking: