woensdag 7 augustus 2013

Symposium Nieuwe vereniging voor geamputeerden

Bent u erbij? Groots symposium en een fantastische dag ter gelegenheid van de oprichting van De nieuwe landelijke vereniging voor mensen met een amputatie of reductiedefect KorterMaarKrachtig, waarin alle belangenorganisaties gebundeld zijn. Zaterdag 12 oktober 2013 10.00-16.00 De Hoogstraat Revalidatie Utrecht

Ik vraag mij af of het wel zo slim is om de nieuwe vereniging KorterMaarKrachtig te noemen. De KMK is toch vooral bekend van het forum. Een nieuwe start onder een nieuwe naam lijkt mij minder verwarring scheppen....

Er komt samenwerking tussen organisaties die de belangen van geamputeerden behartigen.
De oprichtingsvergadering van een nieuwe vereniging staat gepland op 12 oktober. Dat maakt de werkgroep ‘Wegen naar de toekomst’ bekend.

De voorlichting, ondersteuning en belangenbehartiging van mensen met een ledemaatamputatie of aangeboren verkorting van arm of been gebeurt op dit moment te versnipperd. Daarom werd afgelopen februari de werkgroep Wegen naar de toekomst opgericht. Daarin zitten vertegenwoordigers van de Landelijke Vereniging van Geamputeerden (LVvG), de Regionale Vereniging voor Geamputeerden (RVvG-Zwolle) en de Stichting Korter Maar Krachtig (KMK). Zij worden ondersteund door Jan Geertzen, voorzitter, (hoogleraar Revalidatiegeneeskunde UMCG), Marcel Conradi (directeur De Hoogstraat Orthopedietechniek), Frits Dingemans en Wietze Neef (onafhankelijke adviseurs van de Sesam Academie)

 
Het doel van de werkgroep is alle bestaande activiteiten te bundelen, zodat de dienstverlening aan geamputeerden verbetert en er voor externe partijen één aanspreekpunt komt namens alle geamputeerden. Samen kwamen ze er snel uit: er komt één nieuwe gezamenlijke vereniging met direct daaraan gekoppeld de stichting Korter Maar Krachtig. De besturen van LVvG, RVvG Zwolle en KMK hebben daarmee ook ingestemd. De werkgroep zoekt momenteel naar een kundig nieuw bestuur en werkt aan statuten en reglementen.


De Stichting Korter Maar Krachtig heeft een gedeelte van haar activiteiten overgedragen aan de nieuwe vereniging, m.u.v. het bestaande forum voor geamputeerde en evenementen, en enkele uitvoerende activiteiten zoals het ampu-voetbal en Prolathic.com. De stichting is echter wel direct gekoppeld aan de nieuwe vereniging, die dezelfde naam zal gaan dragen: KorterMaarKrachtig; Vereniging voor Geamputeerden. 

Meer info over de nieuwe vereniging en het symposium is te vinden op de website De Weg naar de Toekomst.

Bronnen: De Hoogstraat en De Weg naar de Toekomst
Afbeelding: De Weg naar de Toekomst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten