dinsdag 19 februari 2013

Bionische robotmens Rex ontwikkeld


Rex is een robot die voor het grootste gedeelte is opgebouwd uit bionische lichaamsdelen. Rex wordt beschouwd als een mijlpaal in de ontwikkeling van robots. De robot is kortgeleden voor het eerst getoond in het Science Museum in Londen.

Organen van Rex

Rex kan praten, heeft een menselijk hart, een netvlies, een binnenoor en longen. Er wordt gewerkt aan een bionische alvleesklier, kunstmatige longen en een blaas. 60 tot 70 procent van een mens is daadwerkelijk herbouwd hoewel er een aantal vitale organen ontbreken, zoals de maag. Daarnaast is het voor sommige onderdelen lastig om te werken met bionische onderdelen omdat er aansturing van de hersenen noodzakelijk is.

Uitkomst en toekomst

Hoewel de wetenschappers, afkomstig uit ondermeer Groot-Brittaniƫ en Zwitserland, niet verwachten dat er deze eeuw een bionisch mens zal worden gebouwd, heeft het kostbare onderzoek wel veel inzicht gegeven in wat er allemaal al aan protheses beschikbaar is.
Het project laat zien wat we allemaal kunnen vervangen. En dat is wel een robotica richting met potentie op korte termijn. Het doel blijft het bouwen van prothesen die eruit zien als menselijke lichaamsdelen en reageren op informatie door zintuigen zoals het menselijk lichaam dat ook doet.



(Rex, as he's called, has been put together by an expert team for a forthcoming Channel 4 documentary 'How to Build a Bionic Man' - in an effort to show just how far prosthetic science has advanced. Tom Clarke reports.

Read more here: http://www.channel4.com/news/bionic-m...)


Bron : The Independent
Via: Robots.nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten