zondag 6 januari 2013

Onderzoek 'Seksualiteit en amputatie'

En nog een onderzoek.

Verzoek van drs. Jesse Verschuren (onderzoeker):

Graag vragen wij je aandacht voor een onderzoek naar mogelijke invloed van een been- of armamupatie op iemands seksuele leven.
Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een arts-onderzoeker van UMCG Groningen, afd. Revalidatiegeneeskunde.

Seks? Jazeker seks!
Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan een anoniem vragenlijstonderzoek over de mogelijke invloed van een arm- of beenamputatie op iemands seksuele leven. Dit onderzoek gaat uit van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Rijksuniversiteit Groningen.

Waarom is dit onderzoek nodig?
Tot nu toe is er maar weinig onderzoek gedaan naar hoe mensen met een arm- of beenamputatie hun seksualiteit beleven na/met de amputatie. Toch zijn er aanwijzingen dat een amputatie invloed kan hebben op het seksueel functioneren en de seksuele beleving. Dit onderzoek heeft dan ook als doel om de vragen die mensen met een arm- of beenamputatie over seksualiteit hebben, beter te bestuderen en in kaart te brengen.

Vertrouwelijkheid van gegevens
Gezien de persoonlijke aard van dit onderzoek willen we extra benadrukken dat je anonimiteit gegarandeerd is, en dat de verwerking van deze gegevens alleen door de onderzoeker zal geschieden. In publicaties zullen je naam of andere persoonlijke gegevens niet terug te vinden zijn. De verzamelde gegevens zullen enkel voor dit onderzoek gebruikt worden.

Wanneer komt je in aanmerking?
Als je recent of reeds langer geleden een arm- of beenamputatie hebt ondergaan en je bent ouder dan 18 jaar, dan kan je deelnemen aan dit onderzoek. Het is niet vereist dat je regelmatig seksueel contact heeft. Voor dit onderzoek is het immers van belang om ook de mening te kennen van mensen die geen of weinig seksuele contacten (meer) hebben binnen hun (eventuele) relatie. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten.

Je kan de vragenlijst online invullen via de volgende links:

Vul je de vragenlijst liever op papier in, dan kan dat ook. Je kan het pdf-bestand dat op jouw van toepassing is downloaden door op de betreffende link(s) hieronder te klikken.


Print het bestand uit, vul het in en stuur het vervolgens in een voldoende gefrankeerde enveloppe naar onderstaand adres:
J.E.A. Verschuren
Afdeling Revalidatiegeneeskunde CB 40
Universitair Medisch Centrum Groningen
PO Box 30.001
9700 RB Groningen

Het onderzoek loopt nog een klein maandje, eind januari wordt de link naar de vragenlijst offline gehaald, maar tot dan je  de vragenlijst dus nog invullen.

Meer informatie
Meer informatie over dit onderzoek vindt je in de informatiebrief die de vragenlijst vooraf gaat. Mocht je nog vragen hebben over dit onderzoek, zijn wij natuurlijk altijd bereid nadere informatie te geven. Je kan hiervoor contact opnemen met Jesse Verschuren (j.e.a.verschuren@umcg.nl) of per telefoon: 050-361 13 48.

Alvast hartelijk dank voor je medewerking!

Met vriendelijke groet,
Drs. Jesse Verschuren (onderzoeker)

Mede namens de projectgroep:
Prof. Dr. Jan Geertzen
Prof. Dr. Pieter Dijkstra
Dr. Rienk Dekker
Prof. Dr. Paul Enzlin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten