zaterdag 21 juli 2012

Hechten met 1 hand

Tot op heden, gebeurt het hechten van weefsels met 2 handen. De traditionele manier van hechten is een ingewikkelde en tijdrovende procedure. Er is een langdurige training nodig om deze vaardigheid onder de knie te krijgen. Daarnaast is de hechtprocedure gevoelig voor fouten, zoals het laten vallen van de naald, prikaccidenten en onnauwkeurigheid door instabiliteit.

De vindinginbrenger heeft een hechtinstrument ontwikkeld dat het mogelijk maakt te hechten zonder deze tekortkomingen. Het instrument zorgt ervoor dat de specialist sneller en stabieler kan hechten, en minder assistentie nodig heeft, omdat het instrument met 1 hand kan worden bediend. Men kan de voordelen van het instrument ervaren aan de hand van een ergonomisch model. Een octrooi op de techniek die hechten met 1 hand mogelijk maakt is aangevraagd. Het streven is om binnen 2 jaar het product succesvol op de internationale markt te brengen.

Via MedtechPartners hoopt de vindinginbrenger in contact te komen met partijen die onderdeel willen zijn van deze innovatieve ontwikkeling op het gebied van hechten. De vindinginbrenger is op zoek naar partners die middels financiering, kennis en netwerk dit hechtinstrument productie- en marktrijp willen maken. Tevens wordt gezocht naar partners voor de wereldwijde distributie.

Bron + afbeelding: MedTechPartners.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten