maandag 26 maart 2012

Reizen met een beperking

'Voorbij de Grens' was een veelbekeken tv-programma op de Belg.
Tien mensen, tien beperkingen, één verhaal. De deelnemers maakten een zware trektocht dwars door Nicaragua. De tocht verplichtte hen om zowel fysiek als mentaal 'voorbij hun eigen grens' te gaan. Ze gingen alle tien tot het uiterste en kwamen er stuk voor stuk sterker uit. De tocht maakte hen er van bewust dat echt niets onmogelijk is.

De uiterst positieve impact die deze reis had op de deelnemers was buiten proporties en onverwacht. Redenen genoeg voor To Walk Again om hier iets mee te doen: PROJECT U/TURN.

PROJECT U/TURN is een nieuw project speciaal voor mensen met een beperking. De naam U/TURN staat voor durven veranderen, je leven omkeren, het gaat over 'tegen de stroom in' gaan, zelfs over 'aanvaarding'.
'Voorbij de grens' heeft onder andere bewezen dat mensen dankzij zo'n avontuurlijke reis beter leren omgaan met hun beperking. U/TURN wil mensen laten inzien dat een fysieke beperking geen beperking van hun leven mag vormen. Bovendien is reizen met PROJECT U/TURN gewoon pure fun !

Wij willen familie, vrienden of kennissen van andersvaliden de kans geven om nog eens samen op reis te gaan, samen het avontuur op te zoeken. Een ervaring waarvan ze dachten dat ze die nooit meer samen zouden kunnen beleven.
Een eerste project van U/TURN is een trektocht door Nicaragua waarbij alle luxe vergeten wordt. Een zware avontuurlijke reis waarbij de deelnemers de ultieme confrontatie met zichzelf zullen moeten aangaan, en waarbij ze tevens zullen geconfronteerd worden met andere beperkingen. De tocht zal hen verplichten om zowel mentaal als fysiek 'voorbij hun eigen grens' te gaan. De tocht is zo zwaar dat hij individueel niet haalbaar is. Teamspirit staat centraal.


PROJECT U/TURN | TRAILER from PROJECT U/TURN on Vimeo.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten