zondag 4 maart 2012

Model met 1 arm in Het Familieportret

In aflevering tien van het Familieportret staat het tragische verhaal van Debbie van der Putten centraal. Debbie is 19 jaar als ze met vrienden voor het eerst alleen op vakantie gaat. Maar door een noodlottig busongeluk verandert deze reis in een nachtmerrie.

Doffe klap
Zes jaar geleden besluit Debbie om samen met vrienden een lastminute vakantie te boeken naar Malgrat de Mar. Maar voordat ze zich kan storten in het feestgedruis in Spanje wordt haar hele leven plotsklaps door een busongeluk totaal op z’n kop gezet. Debbie:’ We hadden net een stop gehad toen ik naar buiten keek en allemaal lichten zag. Dat bleek een vrachtwagen die aan het seinen was, omdat onze bus zo slingerde. Een seconde later was daar die doffe klap.’ De chauffeur van de bus verliest vermoedelijk door vermoeidheid de macht over het stuur en de bus rijdt tegen de vangrail en kantelt. Debbie zit aan de raamkant en komt klem te zitten. Ze verliest hierbij een arm.

Modellencarrière
Een nieuw leven zonder arm is erg wennen voor Debbie. Toch weet ze er een bijzondere invulling aan te geven. Tijdens haar revalidatie wordt ze door een arts gewezen op de Mis-verkiezing, een schoonheidswedstrijd voor mensen met een handicap. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en heeft Debbie nu een succesvolle modellencarrière. Debbie: ‘Ik wil heel graag laten zien dat je als gehandicapte geen buitenbeentje hoeft te zijn. Ik zal mijn handicap daarom ook nooit verbergen.’

Zaterdag 10 maart 2012, RTL4, 17.30 uur.


Bron + afbeelding: Het Familieportret

Geen opmerkingen:

Een reactie posten