vrijdag 16 maart 2012

Het Roessingh ondersteunt handigetip.info

Revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede maakt vanaf maart gebruik van de website handigetip.info. De website geeft informatie en tips over praktische hulpmiddelen voor kinderen die een hand moeten missen. Door deze tips worden alledaagse handelingen voor deze kinderen makkelijker gemaakt. Ook kunnen de gebruikers hun eigen tips delen met andere ouders en kinderen.

Na de geboorte van een kind met één hand (congenitaal reductiedefect) of na een ongeval waardoor een kind een hand moet missen, vragen ouders zich vaak af hoe de toekomst eruit ziet. Het ontbreekt dan vaak aan praktische tips. Op de website handigetip.info worden uiteenlopende onderwerpen getoond met een foto en een tekst. Door deze voorbeelden kunnen de ouders en het kind zien dat er nog veel mogelijk is, ondanks de beperking.

Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar voor kinderen met één hand, bijvoorbeeld voor de persoonlijke verzorging, het sporten, spelen en fietsen. Roessingh Revalidatie Techniek (RRT) en rdgKompagne maken onder meer deze hulpmiddelen. Op de website handigetip.info zijn daarnaast ook hulpmiddelen te zien die door ouders zelf bedacht en gemaakt zijn.

In revalidatiecentrum Het Roessingh wordt twee keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd waarbij ouders, kinderen en therapeuten samenkomen. Behalve de informatie van de therapeuten kunnen ouders en kinderen via de website handigetip.info  ter plekke bekijken welke mogelijkheden er zijn. Natuurlijk kunnen zij ook ervaringen uitwisselen  en elkaar handige tips geven om het leven met één hand te vergemakkelijken.

Bij ongeveer 1 op de 2.000 pasgeborenen komt een congenitaal reductiedefect voor. In Het Roessingh worden per jaar zo’n 30 kinderen met een reductiedefect behandeld.

Meer informatie kan je vinden op:
http://handigetip.info/ 
www.kompagne.nl
www.rrt.nl

Bron: Het Roessingh

Geen opmerkingen:

Een reactie posten