woensdag 16 november 2011

Film - Lang zal ze leven


De perfectionistische pilote Martha komt in een rolstoel terecht en grijpt een bootreisje aan om een einde aan haar waardeloze leven te maken, maar vrolijke vrijwilligers en eigenzinnige invaliden aan boord rijden haar steeds in de wielen.

Benen die rennen. Longen die zich vol lucht zuigen. Een lichaam waar alle spieren samen werken, totaal in harmonie. Dat is wat Martha wil. Maar die tijd is geweest. Martha heeft een dwarsleasie en zit voor de rest van haar leven in een rolstoel. Onacceptabel. Zo wil Martha het niet. Dit leven is geen leven en zij ziet maar een uitweg: de dood.
 
Lang zal ze leven is een zwarte comedy die gaat over de acceptatie van imperfectie in een perfecte maatschappij. Mannin de Wildt, regisseuse: ‘Met Lang zal ze leven willen we geen zwaar moralistisch verhaal vertellen over een vrouw in een rolstoel. Nee. Martha, in haar imperfectie en onhandigheid, lijkt op velen van ons, afgezien van het feit dat ze in een rolstoel zit. Martha is een echt mens, waar iedere kijker zich in kan verplaatsen, ze laat ons meebeleven hoe het is als je leven ineens totaal op zijn kop wordt gezet. Door haar keuzes zullen we emotioneel meeleven met haar verdriet, maar ook regelmatig in de lach schieten.'

Regie : Mannin de Wildt
Scenario: Nynke de Jong
Producent: Waterland Film
Co-producent: NTR VARA VPRO
Cast: Sanne Vogel, Charlie Chan Dagelet, Ilke Paddenburg, Raymonde de Kuyper, Arent Jan Linde, Daan Colijn, Wouter de Jong

De film wordt gemaakt in het kader van One Night Stand VI
Lang zal ze leven gaat in premiere op het Filmfestival 2011 en zal naar verwachting vrijdagavond 6 januari 2012, om 23.15 uur op Nederland 2  worden uitgezonden op tv. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten