woensdag 9 november 2011

Bellen met 1 hand - Xperia Ray


Eén van de dingen waar een mobiele telefoon voor mij aan moet voldoen, is dat het met 1 hand vast te houden en te bedienen is. In deze tijd van steeds grotere mobieltjes (terug naar de 'koelkast' van weleer?) wordt dat steeds lastiger.
Daarom was het prettig het onderstaande artikel te lezen.

Sony Ericsson Xperia Ray

Hoewel de gemiddelde smartphone steeds groter begint te worden besloot Sony Ericsson het met de Xperia Ray over een andere boeg te gooien. De Ray komt qua specificaties erg overeen met de Sony Ericsson Xperia Arc, maar is een stuk kleiner. Het lijkt wel alsof de opdracht was maak de Arc zo klein mogelijk zonder dat deze teveel van haar functionaliteit verliest. Het scherm van de Xperia Ray is met 3.3 inch aan de kleine kant, maar daar tegenover staat wel een pixeldichtheid van 300 dpi waarmee de Ray garant staat voor een scherpe beeldweergave. Androidplanet testte de Xperia Ray uitgebreid.

Qua uiterlijk ziet de Sony Ericsson Xperia er gestroomlijnd uit. Het toestel is goed afgewerkt en voelt zeer solide aan hoewel deze helemaal van plastic is gemaakt. Het 3.3 inch scherm heeft een 16:9 beeldverhouding en hierdoor lijkt het alsof het toestel wat uitgerekt is. De meeste toestellen met een vergelijkbare schermgrootte hebben een 3:2 verhouding waar de Ray in verhouding zeer langwerpig is. Door dit afwijkende formaat ligt de telefoon wel verrassend goed in de hand en is deze eenvoudig te bedienen met één hand.

Meer info is te lezen op AndroidPlanet.nl
Afbeelding: Android Planet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten