dinsdag 16 augustus 2011

Nephand van 40.000 euro


WOKINGHAM
- De 14-jarige Matthew James heeft eindelijk een linkerhand. De racefanaat uit het Engelse plaatsje Wokingham benaderde per brief Formule 1-baas Ross Brawn van het Mercedes team in de hoop dat deze hoge pief voor hem een hand kon regelen.
Daarin zei Matthew James al lachend dat als Mercedes zijn nieuwe hand wilde "sponsoren", hij ze vol zou plakken met reclame van het automerk. Voordien moest hij zich behelpen met een klauwachtig verlengstuk van zijn arm.

Brawn hapte toe en schonk de jongen een nephand, de een i-LIMB Pulse prothese ter waarde van zo'n 28.000 euro, waardoor James eindelijk alle dingen kan doen die voor mensen met twee handen als vanzelfsprekend gelden, zo bericht Daily Mail maandag. In ruil voor de gratis nephand staat op het hulpmiddel het logo van het bekende automerk afgebeeld.

"Ik vind het geweldig", vertelt de dolblije tiener maandag tegen Daily Mail. "Deze hand ziet er niet alleen cool uit, ik kan er ook van alles mee doen."
Zijn nieuwe hand 'leest' sensoren van zijn hersenen die zijn vingers bedienen. Elke vinger heeft een aparte motor. "Het is net een echte hand", vertelt Matthew, die echter ook negatieve gevolgen ondervindt van zijn nieuwe hand. "Ik moet in huis meer klusjes opknappen nu", aldus de tiener

Bron: De Telegraaf en HLN.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten