zaterdag 9 juli 2011

Golfen met 1 hand


Een tienjarige jongen wordt getipt als professional golfer ondanks zijn lichamelijke beperking. Leo Millar uit Groot Brittannië mist sinds zijn geboorte alle vingers aan de rechterhand. De scholier begon zeven weken geleden serieus met golf nadat hij een speciale prothese kreeg aangemeten waarmee hij prima kan swingen. Chippen en putten deed Leo Millar als de beste met slechts één arm en hand . De prothese die van siliconen rubber is gemaakt stelt Millar in staat om met beide armen de club te swingen. De R&A heeft het hulpmiddel inmiddels al goedgekeurd om te gebruiken in officiële wedstrijden.
Vader Ian Millar is versteld van de voortgang die zijn zoon maakt. “Leo kon al zonder prothese de bal met slechts één arm putten en chippen. De club pro die mijn zoon zag bood gelijk aan om mijn zoon les te geven en met het hulpmiddel slaat Leo nu de perfecte swing en slaat de bal 180 meter ver."
Bijzonder is dat de scholier pas zeven weken geleden voor het eerste een golfclub vastpakte. Naast golf is Leo een uitstekende skateboarder en heeft hij een zwarte band in Karate.

Bron + foto: Foremagazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten