donderdag 14 april 2011

Praxis Ergotherapie


Veters strikken, schrijven, jezelf aankleden; niet voor iedereen zijn deze alledaagse handelingen (nog) eenvoudig. Ergotherapeute Nienke den Ouden helpt zowel kinderen als volwassenen om hun beperkingen te verkleinen of op te lossen.
Vanuit de praktijk voor fysiotherapie van Mario Westbroek in Streefkerk bezoekt Nienke mensen in de hele regio. Ook in Nieuw-Lekkerland heeft ze een behandelruimte bij de plaatselijke fysiotherapiepraktijk. Ze heeft daar bewust voor gekozen. 'Voor de patiënt is dat handig', vertelt ze. 'Je hebt korte lijntjes. En ik kan makkelijk overleg plegen als we toevallig samen een patiënt hebben.' Mario: 'Het is een tendens. Je ziet steeds meer gezondheidscentra waar bijvoorbeeld artsen en andere mensen in de eerstelijnszorg bij elkaar zitten. Wij doen dat in Streefkerk in het klein.'

Schrijfproblemen
Een ergotherapeut stelt mensen in staat de dagelijkse dingen in de eigen omgeving te doen, daarom zal Nienke de meeste cliënten thuis bezoeken. Kinderen zal ze vaak in de praktijkruimte ontmoeten omdat daar meer therapiematerialen voorhanden zijn. 'Bij kinderen liggen de vragen meestal op het vlak van de schoolse vaardigheden zoals schrijven of knutselen. Maar bijvoorbeeld ook een kind dat zich nog niet kan aankleden terwijl het dat gezien de leeftijd wel zou moeten kunnen, kan ik helpen.'Volwassenen kloppen bij Nienke aan als functies zijn uitgevallen of verminderd, bijvoorbeeld na een beroerte. Haar hulp varieert van het leren veters strikken met één hand tot het regelen van hulpmiddelen of het maken van een stappenplan voor koffiezetten. Ook mantelzorgers adviseert ze.
De bezoekadressen van Praxis Ergotherapie zijn: Burgemeester Dekking-straat 22 in Streefkerk en Watersnip 1 in Nieuw-Lekkerland. Telefonisch spreekuur is er op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 12.15 en 12.45 uur. Mailen kan ook: nienke@ergotherapiepraktijkpraxis.nl Voor meer informatie of verwijsformulieren: www.ergotherapiepraktijkpraxis.nl.

Bron + foto: Klaroen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten