maandag 28 maart 2011

Arbeidshandicap HOT?


En weer een organisatie voor de arbeidsgehandicapte. Arbeidsgehandicapt zijn lijkt wel hot ...

Met gepaste trots kondigen wij de geboorte van Tooon aan. Tooon de nieuwe vereniging voor en straks door mensen met een arbeidshandicap.

Aantooonbaar nodig vinden de initiatiefnemers van Tooon: Unie Services, de CG-Raad, Platform VG, LPGGZ en USG Restart.

In het huidige politieke geweld rond de beoogde bezuinigingen wordt de stem van de arbeidsgehandicapte jongeren zelf nauwelijks gehoord. Daar moet verandering in komen vinden de initiatiefnemers van Tooon, de vereniging die arbeidsgehandicapte jongeren een eigen gezicht moet gaan geven of gaat geven.

Tooon wordt een bijzondere vereniging. Bestuurd en georganiseerd door jongeren uit de doelgroep die streven naar een zelfstandige , respectvolle positie in de maatschappij. Tooon weet zich daarbij gesteund door de initiatiefnemers CG-raad, Platform VG, Platform GGZ, USG Restart, Unie Services – de werkmaatschappij van vakbond De Unie – en AGIS. Zij hebben hun netwerk, technische faciliteiten, kennis en middelen ter beschikking gesteld om tot de oprichting van Tooon te komen, de website www.Tooon.nl te lanceren en de 1e telefonische opvang voor vragen en de toestroom van nieuwe leden die zeker verwacht wordt. Tooon wil een vereniging zijn voor alle 200.000 arbeidsgehandicapte jongeren die zelf mee willen beslissen over hun toekomst en de ondersteuning die zij nodig hebben voor het zetten van de eerste stappen naar onafhankelijkheid. Vakbonden en werkgevers nemen steeds meer hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om instroomafspraken te maken voor arbeidsgehandicapte jongeren.

Het begin is er dus, maar ook zij lopen bij de uitvoering van hun plannen vaak vast in de bureaucratie. En weten vraag en aanbod op de arbeidsmarkt elkaar niet te vinden. Terwijl het zo simpel kan , AanTooonbare banen zullen straks via Tooon hun weg moeten gaan vinden naar werkzoekende arbeidsgehandicapte jongeren. Ook zullen de initiatiefnemers hun netwerk benaderen met het verzoek "Aandeelhouder aan Tooonder " te worden en daarmee dit belangrijke maatschappelijke initiatief financieel of in natura te steunen. Tooon wil de vraagbaak worden voor de arbeidsgehandicapte jongeren zelf maar ook voor hun ouders, verzorgers, werkgevers, vakbondsbestuurders, belangenbehartigers en professionals. Zodat zoveel mogelijk mensen hun weg kunnen vinden in de jungle die we in Nederland gecreƫerd hebben en nu door de bezuinigingen weer aan het begin van nieuwe veranderingen staat.

Tooon zoekt voorzitter.

Als 1e stap zoekt Tooon natuurlijk een aansprekende voorzitter die bereid en in staat is het gezicht van 200.000 arbeidsgehandicapte jongeren te worden. Mochten er arbeidsgehandicapte jongeren zijn die zich hiervoor kandidaat willen stellen dan kunnen zij dat doen via www.Tooon.me

Bron: Leefwijzer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten