maandag 22 november 2010

Onderzoek Handenteam Sophia Kinderziekenhuis


Onderzoek naar congenitale handaandoeningen.

Handchirurgie en revalidatie
Het Erasmus MC zet zich in voor het doen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van congenitale handaandoeningen, met als doel de behandeling van deze aandoeningen verder te verbeteren. Binnen het handenonderzoek werken we samen met de afdelingen Plastische en Reconstructieve Chirurgie, Revalidatie Geneeskunde en Klinische Genetica. De onderzoekers zijn onder andere handchirurgen, revalidatieartsen, handtherapeuten, bewegingswetenschappers, genetici en technici.

De ervaring binnen het handenteam met kinderen met aangeboren afwijkingen is groot, maar onderzoek op dit onderwerp is nog maar beperkt gedaan. De onderzoeken waar we op dit moment mee bezig zijn, richten zich onder andere op het ontwikkelen en evalueren van behandelingen, het ontwikkelen en testen van meetinstrumenten en het functioneren van een aantal specifieke groepen.

Omdat er nog maar weinig onderzoek naar congenitale handaandoeningen is gedaan en omdat het aantal patiënten met een aangeboren afwijking aan de arm of hand relatief klein is, kun je gevraagd worden om mee te doen aan een onderzoek. Zelf heb je er in de meeste gevallen niet direct iets aan, maar je helpt ons enorm om de behandelingen te ontwikkelen en beoordelen. De resultaten kunnen we toepassen om de behandeling van jou en mensen met dezelfde aandoening verder te verbeteren.

Meer weten?
Als je meer wilt weten over de lopende onderzoeken of je bent geïnteresseerd om mee te doen kijk dan op http://erasmusmcweb-www/revalidatie/research/hand/. Ook kun je contact opnemen met Dr. R.W. Selles. Hij is de onderzoekscoördinator van het handenonderzoek. Zijn emailadres is r.selles@erasmusmc.nl en zijn telefoonnummer is (010) 703 25 43 begin_of_the_skype_highlighting (010) 703 25 43 end_of_the_skype_highlighting.

Bron: Handenteam Sophia Kinderziekenhuis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten