dinsdag 19 oktober 2010

Zes buitengewone mensen met een beperking


23-jarige armloze pianist Liu Wei won talentenjacht 'China got Talent' Liu Wei bespeelt het instrument met zijn tenen. Liu Wei heeft beide armen verloren toen hij op tienjarige leeftijd werd geëlektrocuteerd. Toen hij achttien was, leerde hij zichzelf piano spelen met zijn voeten.

Ook de volgende mensen bereikten het hoogste niveau, ondanks hun handicap.

Sudha Chandran
De Indiase Sudha Chandran verloor haar rechterbeen door een ongeluk en kreeg een kunstbeen. Ondanks haar handicap is ze nu één van de meest geprezen danseressen van Indi. Ze treedt op over de hele wereld en heeft vele prijzen gewonnen. Ook is zij vaak te zien op televisie en in Hindi-films.

Lee Hee-ah
Pianiste Lee-Hee-ah werd geboren in Zuid-Korea met ernstige lichamelijke beperkingen. Ze heeft geen benen en slechts twee dikke vingers aan elke hand. Toch werd zij concertpianiste. Met vier vingers speelt zij klassieke stukken waar anderen met tien vingers moeite mee hebben.

Peter Longstaff
Peter Longstaff werd bijna vijftig jaar geleden geboren zonder armen. Peter leerde echter al op jonge leeftijd hoe hij dingen kon doen met zijn voeten. Zo werkte hij op een varkenshouderij, waar hij tractors bestuurde en de dieren verzorgde. Nu is hij schilder en maakt meesterwerken met zijn tenen.

Jonathan Heider
De jonge Jonathan Heider zwemt op hoog niveau. Dat is op zich al een prestatie, maar Jonathan is geboren zonder armen en benen. Ondanks dat er tegen hem gezegd werd dat hij nooit zou kunnen zwemmen, heeft hij inmiddels dertig gouden medailles. Jonathan wil meedoen met de Paralympics van 2012.

Ralf Mackel
Ralf Mackel is blind geboren. Als kind liep hij tegen de beperkingen van zijn handicap aan, maar Ralf trok zich daar niets van aan. Hij leerde zichzelf autorijden door te luisteren. Nu is hij de eerste blinde autocoureur ter wereld. Als hij rijdt, is het dakraam open. Op die manier hoort hij de waar hij heen moet.

Bron: Leefwijzer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten