woensdag 17 februari 2010

Niet Normaal Actie


Op de poster (zie hiernaast) staat een beeldhouwwerk van een stuntman die een arm en een been mist, gemaakt door Marc Quinn.

De NS vinden de afbeelding van de gehandicapte persoon aanstootgevend en willen haar reizigers niet confronteren met het kunstwerk.

Op donderdag 18 februari a.s. stellen mensen met en zonder handicap dit aan de kaak met een actieonderzoek voor het Centraal Station in Amsterdam. Niet Normaal onderzoekt in samenwerking met Makkers Unlimited de normen van de Nederlandse reiziger. Vinden reizigers de posters met het kunstwerk werkelijk zo aanstootgevend zoals de Nederlandse Spoorwegen beweren?

Het onderzoeksteam vraagt publiek ook hun mening naar de afbeelding van een in elkaar geslagen vrouwengezicht, lingerie reclames en andere afbeeldingen van mensen met een beperking.

Doel van de actie is een publieke discussie over de beeldvorming van mensen met een beperking. De Nederlandse Spoorwegen lijken censuur te plegen omdat ze een kunstwerk van een gehandicapt persoon aanstootgevend vinden. Is dat de norm in Nederland?

Doe mee!

Laat je niet als taboe wegzetten: Laat je zien op het centraal station Amsterdam (hoe mee zielen, hoe meer vreugd)

De actie vindt plaats op donderdag 18 februari a.s. tussen 13.00 uur en 14.00 uur.

Vanaf 12.00 uur verzamelen onderzoekers en actievoerders zich bij de Beurs van Berlage, Damrak 277, 1012 ZJ Amsterdam.

Meer info of aanmelden bij info@makkersunlimited.nl of bij Lieke@nietnormaal.nl

Plak de stickers

Niet Normaal heeft ook actiestickers met het gecensureerde beeld. Hiermee kun je treinreizigers ook op andere stations laten zien wat de NS verborgen willen houden.

Deze stickers zijn gratis te bestellen via: Lieke@nietnormaal.nl

bron: http://www.makkersunlimited.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten