woensdag 13 februari 2013

1-handige bediening Samsung Galaxy Note

Gelezen op de website van Samsung Galaxy Note:

Je kunt van de Samsung Galaxy Note 1 of 2 zeggen wat je wilt, maar níet dat het een kleine smartphone is. Het gevolg is dat het typen op het toetsenbord niet altijd even vlekkeloos gaat met één hand. Natuurlijk is dit helemaal geen probleem, met twee handen kun je ook prima typen. Maar wat je ook kunt doen is ‘Bediening met één hand’ inschakelen.



Op de Samsung Galaxy Note 2 ga je hiervoor via Menu -> Instellingen naar Bediening met één hand. Vervolgens kun je daar vier situaties aanvinken waarin de interface aangepast wordt om makkelijker met één hand gebruikt danwel bediend te worden: het nummerblok in de telefoonapplicatie, het toetsenbord zelf als je bijvoorbeeld emails of SMS berichten schrijft, de calculator en de schermontgrendeling als je een ontgrendelpatroon gebruikt.



Ook op de eerste Note is deze optie voorhanden, maar je vindt ‘m dan via Menu -> Instellingen onder het kopje Taal en invoer. Je kunt nu niet verder specificeren wélke functies er precies wel en niet aangepast moeten worden.



Bij ieder aangepast toestenbord/blok zie je nu een kleine driehoek annex pijltje – met deze kun je switchen tussen rechts- en linkshandige bediening – zie de afbeelding hierboven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten